Razmjena iskustava u izradi Lokalne razvojne strategije za razdoblje od 2014.-2020

Poslovni uzlet i sajam Moja poslovna Hrvatska
siječanj 7, 2016
Prihvaćanje Lokalne razvojne strategije LAG-a “Prigorje”
siječanj 7, 2016

Lag “Prigorje” sudjelovao je na radionici Ministarstva poljoprivrede “Razmjena iskustava u izradi Lokalne razvojne strategije za razdoblje od 2014.-2020

U Zagrebu je 15. travnja 2016. godine, u Ministarstvu poljoprivrede održana radionica pod nazivom „Razmjena iskustva vezano za izradu lokalne razvojne strategije LAG-ova u Republici Hrvatskoj za programsko razdoblje 2014 – 2020″. Iz Ministarstva poljoprivrede radionicu su vodili Vlatka Pavlinić i Ivan Ciprijan, voditelj odjela u Upravi za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj.  U prvom dijelu radionice predstavljen je proces kreiranja Lokalnih razvojnih strategija LAG-a „PODRAVINA”, Adrion i Bilogora-Papuk.

Nakon prezentacije LAG-ova došlo se do zaključka kako su pristupi u izradi LRS-a bili različiti iako vode istome cilju te kako će biti potrebno strategije dorađivati za prijavu na Podmjeru 19.2 iz PRR-a RH 2014-2020.
U zadnjem dijelu radionice sudionici su podijeljeni u šest grupa, a teme koje su obrađene su sljedeće:
1. Analiza razvojnih potreba i potencijala područja
2. Ciljevi-prioriteti i mjere
3. Procedura odabira projekata
4. Akcijski plan
5. Financijski plan
6. Sustav monitoringa i evaluacije
Predstavnici LAG-ova su podijelili međusobna iskustva po pojedinim pitanjima i aktivno raspravljali te davali moguće rješenja na postavljena pitanja.