RADNI SASTANAK SA ČELNICIMA JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE

Plan objave natječaja za 2017. godinu
ožujak 8, 2017
ZAHTJEVI ZA MJERU 6 U AGENCIJI ZA PLAĆANJA PRIORITETNO SE OBRAĐUJU
srpanj 24, 2017

U početku je predsjednik Lokalne akcijske grupe „Prigorje“ Damir Tomljenović pozdravio sve prisutne i čestitao ponovno izabranim i novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova s područja LAG-a „Prigorje“ i predstavio im dnevni red radnog sastanka:

  1. Uvodno obraćanje predsjednika LAG-a „Prigorje“
  2. Prezentacija i diskusija na temu: „Korištenje sredstava Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014. – 2020.
  3. Informacija o vremenima najava natječaja na nacionalnoj i LAG razini tijekom 2017.
  4. Rad tijela LAG-a „Prigorje“ i težišne aktivnosti ustrojavanja učinkovitog sustava donošenja odluka
  5. Razno

Nakon prošlogodišnjeg sastanka sa čelnicima JLS, koji je održan 28. listopada, ovo je prvi u nizu radnih sastanaka nakon lokalnih izbora koje ćemo održavati i nadalje sukladno potrebama. Čelnici JLS-a su osnivači LAG-a „Prigorje“ i jedan od ključnih čimbenika u potpori našeg rada i provedbi LRS-a i PRR RH za razdoblje 2014. – 2020.. Nakon kratkog uvoda predsjednika LAG-a, voditelj LAG-a „Prigorje“ Branko Gačak održao je kratku prezentaciju na temu: „Korištenje sredstava Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014. – 2020.“ pomoću koje je prisutne upoznao sa alociranim sredstvima po pojedinoj mjeri, kao i sa planom raspisivanja natječaja na nacionalnoj razini.

Nakon prezentacije i diskusije, osvrnuli smo se na sljedeću točku dnevnog reda, a to je rad tijela LAG-a „Prigorje“ (Upravni odbor, skupština i Nadzorni odbor). Zaključili smo svi zajedno da je potrebno provesti reviziju članstva LAG-a, kako bi povećali efikasnost rada Skupštine i da je potrebno dodatno animirati članove Upravnog odbora jer je pred njima veliki i odgovoran posao i da ukoliko se javila potreba za promjenom nekih od članova Upravnog odbora koji ne dolaze redovito na sastanke da se prijedlozi dostave unutar dva tjedna.

Predmetnu aktivnost uz upoznavanje s mogućnostima koje pruža Program ruralnog razvoja RH do 2020., iskoristili smo i kao dogovor oko daljnjih redovnih postupaka u cilju razmjene informacija i postizanje optimalnog učinka u provedbi Lokalne razvojne strategije LAG-a „Prigorje“.