Održana trodnevna radionica “Koraci u provedbi LRS LAG-ova 2014.-2020.”

Prihvaćanje Lokalne razvojne strategije LAG-a “Prigorje”
siječanj 7, 2016
Natječaj za provedbu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”
siječanj 8, 2016

LAG “Prigorje” je ovog vikenda, od 27.-29. svibnja 2016. godine sudjelovao na trodnevnoj radionici u Biogradu za Lokalne akcijske grupe pod nazivom “Koraci u provedbi LRS LAG-ova 2014.-2020.”, u organizaciji Mreže za ruralni razvoj te Ministarstva poljoprivrede.

Tijekom trodnevne radionice na kojoj su sudjelovali LAG-ovi s područja cijele Hrvatske, predstavnici Mreže za ruralni razvoj, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u pljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  te vanjski stručnjaci održali su predavanja i radionice o provedbi Lokalnih razvojnih strategija za razdoblje od 2014. – 2020.

Predstavnici LAG-ova dobili su informacije o postupku prijave na Mjeru 19., izradi internih procedura za provedbu LRS-a, pripremu i objavu natječaja za provedbu LRS-a te evaluaciji.

Isto tako je predstavnica Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Mira Krneta predstavila mogućnosti predfinanciranja za LAG-ove, kako bi im se omogućilo financiranje tekućih troškova tijekom provedbe LRS-a.

Tijekom tri dana druženja, predstavnici LAG-ova iz cijele Hrvatske razmijenjivali su iskustva i korisne informacije koje će im pomoći u daljnjem radu te provedbi aktivnosti.