ODRŽAN SASTANAK SA ČELNICIMA GRADA KRIŽEVCI I OPĆINE SOKOLOVAC

U tijeku prijava izlagača na Dane hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba
rujan 18, 2017
Radionica >Usklađivanja i izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-ova za razdoblje „2014 – 2020″<
listopad 11, 2017

Predstavnici LAG-a „Prigorje“ održali su radni sastanak sa čelnicima Grada Križevaca i Općine Sokolovac, 4. listopada 2017.  Tema se je odnosila na mogućnosti korištenje sredstava iz Programa ruralnog razvoja RH  za razdoblje od 2014. do 2020. Sastanak je održan u prostorijama Grada Križevaca, a u njegovom radu sudjelovali su gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i njegovi zamjenici Mario Martinčević i Danijel Šaško, zatim zamjenik načelnika Općine Sokolovac, Tihomir Jandroković i predstojnica jedinstvenog upravnog odjela Općine Željkica Smiljanović, te predstavnici LAG-a, predsjednik Damir Tomljenović, voditelj Branko Gačak, te stručni suradnici Karlo Antolković i Matej Pandža.

Nakon uvodnih riječi križevačkog gradonačelnika, predsjednik LAG-a i suradnici upoznali su nazočne o mogućnostima korištenja sredstava iz Programa ruralnog razvoja u okviru natječaja koji će se raspisivati na nacionalnoj razini ili razini LAG-a tijekom programskog razdoblja, odnosno do kraja 2020. godine. Dogovoreni su konkretni načini suradnje i razmjene informacija, a već tijekom sljedećeg sastajanja križevačkog gradonačelnika i građana, biti će nazočan djelatnik LAG-a radi mogućih pitanja potencijalnih prijavitelja na natječaje.

Sličan radni sastanak s gradonačelnikom Vrbovca Denisom Kraljom, održan je sredinom rujna.

Započete aktivnosti sa čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a „Prigorje“ biti će nastavljene i u drugim sredinama. Tijekom listopada dogovoreni su ili se dogovaraju slični sastanci u Dugom Selu, Brckovljanu, Rugvici, Preseki, Rakovcu, Farkaševcu i Sv. Ivanu Žabnu. Navedene aktivnosti samo su nastavak već krajem prošle godine intenziviranje suradnje sa svim dionicima LAG-a iz javnog, gospodarskog i civilnog sektora, koje se provode sa ciljem uspješnog korištenja sredstava iz Fonda ruralnog razvoja RH.